• nl
  • de
  • en

Julianadorp en de Kop van Noord-Holland

Julianadorp en de Kop van NH

De Kop van Noord-Holland is een prachtig vakantiegebied. Vakantiehuis De Bunker in Julianadorp is jouw thuisbasis in de Noordkop. De ruime zandstranden en de duinen zijn de grootste trekker van onze regio, maar er is meer. Het Waddengebied, het Amstelmeer en een omgeving vol historie maken je vakantie in de Noordkop heel gevarieerd.

Julianadorp en omgeving

Tussen Callantsoog en Den Helder ligt Julianadorp, van oorsprong een eenvoudig dorp in het vlakke land achter de duinen, beroemd om de mooie bollenvelden in het voorjaar. Julianadorp heeft een perfecte ligging aan zee, de duinen zijn hier slechts een smalle strook – je bent dus snel op het strand. Door deze ligging is Julianadorp uitgegroeid tot een levendige badplaats, geliefd bij bezoekers uit eigen land, maar zeker ook uit de buurlanden. In de omgeving van Julianadorp vind je verschillende bewaakte stranden, waar je veilig kunt zwemmen in het koele zeewater. Alle stranden hier zijn zandstranden, waarop je comfortabel kunt liggen. In de winter is het strand geliefd bij wandelaars die even goed willen uitwaaien. Ook honden zijn welkom op het strand. De duingebieden in de Noordkop zijn gevarieerd. Bij Julianadorp vind je een smalle strook duinen, begroeid met helmgras.

Ten noorden van Julianadorp kun je wandelen in de bosrijke Donkere Duinen, in de uitgestrekte Grafelijkheidsduinen en in het waterrijke natuurgebied Mariëndal. Huisduinen is een mooi, stil kustplaatsje met een historisch fort. Ten zuiden van Julianadorp vind je het gezellige dorp Callantsoog en het bijzondere natuurgebied Het Zwanenwater. In de omgeving is veel historie bewaard. Typisch zijn de piramidevormige stolpboerderijen en de vele huisjes met rode daken en houten gevels. Schagen heeft een kasteel, een mooi marktplein en op donderdagen in de zomer een folkloristische markt. Op het voormalige eiland Wieringen kun je oude dorpjes bekijken en fietsen over heuvels met uitzicht op de Waddenzee en het Amstelmeer.

Den Helder, marinestad achter de dijk

Julianadorp ligt op korte afstand van Den Helder, de marinestad. Indrukwekkende forten, historische havens en verrassende buurtjes en grachtjes maken deze stad zeker een bezoekje waard. Tijdens een bezoek aan het Marinemuseum bekijk je een echte onderzeeër van binnen. Achter de hoge, stoere zeedijk ligt het Marsdiep, waar je de veerboot naar Texel ziet varen, maar ook de schepen van de visserij, de offshore-industrie en de marine.

Dagje Texel

Texel is en blijft een toeristenmagneet. Een dagje Texel is dan ook een geliefd uitstapje onder gasten van Vakantiehuis De Bunker. Net als in Julianadorp en omgeving vind je op Texel gevarieerde duingebieden. Het heuvelachtige landschap tussen Oudeschild en Den Burg doet een beetje aan Wieringen denken. Wat Texel bijzonder maakt is dat de landschappen er erg authentiek gebleven zijn. Ook de gezellige dorpjes op het eiland ademen vaak nog de sfeer van het verleden. Het tochtje met de veerboot maakt de ervaring compleet.

Verken de Kop van Noord-Holland!

De Kop van Noord-Holland verken je misschien wel het beste vanuit Julianadorp: alles is dichtbij. Je kunt altijd bij ons terecht met vragen, we geven je graag tips om je vakantie compleet te maken. Laat je verrassen door onze veelzijdige kustregio, wie weet ontvangen we je binnenkort wel voor een tweede of derde keer in Vakantiehuis De Bunker… De Noordkop is dat zeker waard.